Coronasteun stopt per 1 oktober

De coronasteunpakketten die in het leven zijn geroepen om ondernemers tijdens de coronacrisis te ondersteunen worden per 1 oktober beëindigd. Er zijn wel een aantal uitzonderingen die blijven. Accountant Vast geeft jou een overzicht van de uitzonderingen en de regelingen die komen te vervallen.

Hoe zit het met de NOW, TVL, Tozo en Tonk?

De afgelopen tijd hebben veel bedrijven gebruik gemaakt van de regelingen NOW, TVL, Tozo en Tonk. Al deze inkomstenondersteuningen worden beëindigd. Als zelfstandig ondernemer kun je nog wel een beroep blijven doen op de bijstand via de Bbz. Deze zal net als de Tozo tot 1 januari 2022 geen vermogenstoets kennen.

Apart steunpakket voor nachtclubs en discotheken

De verwachting is dat nachtclubs en discotheken na 1 oktober ook nog gesloten moeten blijven. Daarom wordt er gewerkt aan een steunmaatregel specifiek voor deze sector. Ook voor de evenementensector wordt er gekeken naar een aanvullende tegemoetkoming.

Sociaal pakket

Er wordt extra geld vrijgemaakt voor een sociaal pakket. Dit pakket zal bestaan uit een intensieve begeleiding, loopbaanadvies en scholing via praktijkleren in het mbo. Het sociaal pakket is alleen voor:

  • Mensen met een uitkering;
  • Mensen voor wie ontslag dreigt door faillissement;
  • Of voor zelfstandige ondernemers met een Tozo-uitkering die op zoek zijn naar werk.

Kredietregelingen

Kredietregelingen zoals het KKC en BMKB-C die zijn ontstaan vanwege corona blijven tot het einde van 2021 van kracht. Dit geldt ook voor het Garantiefonds Evenementen en de leningsfaciliteit voor garantiefondsen in de reisbranche.

Overige regelingen

De onbelaste reiskostenvergoeding wordt tot 1 januari 2022 doorgezet. Dit geldt ook voor de maatregel over de hypotheekpauze. Verder wordt vanaf 1 oktober de werktijdverkorting weer mogelijk. Dit geldt niet voor corona gerelateerde omstandigheden, maar alleen voor kortdurende en buitengewone omstandigheden.

Vragen over de maatregelen?

Wil jij meer weten over de wijzigingen en van welke maatregelen jij nog gebruik kunt maken? De specialisten van Accountant Vast adviseren je hier graag over. Neem voor meer info contact met ons op.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee