DAG VAR, HALLO DBA

 

OVERGANGSPERIODE

Om alle partijen aan het nieuwe systeem van modelovereenkomsten te laten wennen, geldt er een overgangsperiode tot 1 mei 2017. De eerste fase liep tot 1 mei 2016. De focus lag in deze periode op het geven van voorlichting van de Belastingdienst aan alle zzp'ers in Nederland. Zo ontvingen alle VAR-houders een brief van de Belastingdienst over de DBA en organiseerde de Belastingdienst chatsessies met zzp’ers en webinars voor opdrachtgevers en zzp'ers. Ook is er nu voldoende informatie beschikbaar op de internetsite van de Belastingdienst, het Ondernemersplein en sociale media. En er was nauw samengewerkt met belangenorganisaties en de Belastingdienst om gezamenlijk de voorlichting over DBA vorm te geven, bijvoorbeeld door middel van voorlichtingsbijeenkomsten. Inmiddels staan er ook al allerlei modelovereenkomsten op de website van de Belastingdienst vermeld.

 

Modelovereenkomst

Opdrachtgevers en zzp'ers krijgen tot 1 mei 2017 de tijd om te bepalen of het nodig is om met een modelovereenkomst te werken. Ook hebben zij de tijd om te bepalen welke modelovereenkomst past bij de manier waarop zij werken. Tot 1 mei 2017 geeft de Belastingdienst voorlichting en helpen zij bij de invoering van de nieuwe werkwijze. Voor zzp'ers en hun opdrachtgevers geldt dit jaar wel een inspanningsverplichting: zij moeten actief bezig zijn de arbeidsrelatie zodanig vorm te geven dat de zzp'er niet in loondienst werkt. Bijvoorbeeld door aantoonbaar met elkaar in gesprek te zijn over het gebruik van een modelovereenkomst en over eventuele aanpassingen in de werkwijze die daarvoor nodig zijn.

 

Meer weten?

Bij Accountant Vast kunnen wij u veel meer vertellen over de huidige wijzingen en zo nodig ondersteunen! Voor vragen neem contact met ons op

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee