Dit moet je weten over de Btw-aangifte in 2022

Vanaf 2022 is het niet meer mogelijk om als ondernemer de Btw-aangifte te doen via het ondernemersportaal van de Belastingdienst. Ondernemers moeten de aangifte nu op een andere manier doen. Accountant Vast vertelt op welke wijze je dit kunt doen.

Geleidelijke overgang

De Belastingdienst is al langer bezig met een geleidelijke overgang van ondernemersportaal naar een andere wijze. Ondernemers worden nu naar een andere online omgeving gebracht om daar hun Btw-aangifte te kunnen doen. Het oude portaal zal gaan verdwijnen. Mijn Belastingdienst Zakelijk zal dan als enige middel over blijven.

Eén punten punt voor alle zakelijke aspecten

Mijn Belastingdienst Zakelijk wordt het verzamelpunt van alle zakelijke aspecten. Eerder was de aangifte van de vennootschapsbelasting al te vinden op het platform, net als de loonaangifte. Daar wordt nu dus ook de Btw-aangifte aan toegevoegd.

eHerkenning is verplicht

Om contact op te kunnen nemen met de Belastingdienst of het UWV heb je als bedrijf zijnde een eHerkenning nodig. Dit is een digitale sleutel die je moet aanschaffen. In sommige gevallen is er een compensatieregeling. Je kunt dit enkel aanschaffen als je inschreven bent bij de KvK. Voor eenmanszaken geldt dat zij nog wel met hun DigiD kunnen inloggen. De eHerkenning is persoonsgeboden en kan alleen aangevraagd worden bij een leverancier die erkend is door de Rijksoverheid.

Verschillende betrouwbaarheidsniveaus

De digitale sleutel heeft vijf verschillende niveaus van betrouwbaarheid. Des te hoger het niveau, des te meer zekerheid het andere organisaties geeft over jouw identiteit. Om contact op te nemen met de Belastingdienst heb je minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 nodig. Hiervoor moet de leverancier van de eHerkenning een aantal aanvullende controles doen.

Btw-aangifte doen

Als ondernemer kun je aangifte doen via het ondernemersportaal, maar ook via administratiesoftware of via een accountantskantoor zoals Accountant Vast. Heb jij hulp nodig bij het doen van de Btw-aangifte? Wij staan voor je klaar en adviseren je graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee