Voorlopige aanslag vennootschaps-belasting controleren

Wanneer je een bv hebt dan ontvang je binnenkort een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting. Misschien heb je deze zelfs al ontvangen. Controleer dan of deze klopt en of het belastingbedrag dat je moet betalen overeenkomt met wat je zelf had verwacht. Wijkt de voorlopige aanslag af en verwacht je een hogere winst? Dan kun je deze voor 1 mei 2020 aanpassen. Hierdoor voorkom je dat je belastingrente moet betalen.

Belastingrente

Je betaalt belastingrente als de fiscus jouw aanslag oplegt op of na 1 juli van het belastingjaar. Over het belastingbedrag betaal je rente. Deze betalingsrente betaal je niet als je aangifte doet voor 1 juni volgend op het belastingjaar. De fiscus moet dan de gegevens van jouw aangifte ongewijzigd overnemen.

Wanneer je voor 1 mei een voorlopige aanslag aanvraagt betaal je ook geen belastingrente. Probeer de belastingrente te voorkomen door tijdig aangifte te doen. De belastingrente bedraagt momenteel 8%.

Rente betalen

Wanneer je wel belastingrente moet betalen dan zal dit vanaf 1 juli tot zes weken na de dagtekening op de aanslag zijn. Doet de fiscus er langer dan drie maanden over om een aanslag op te leggen en wordt de aangifte ongewijzigd overgenomen? Dan betaal je rente over maximaal 19 weken na het ontvangst van jouw aangifte. Als je een voorlopige aanslag aanvraagt dan betaal je belastingrente tot maximaal 14 weken na het ontvangst van de aanvraag.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee