Werkgevers opgelet; dit zijn de eindejaarstips

Het einde van het jaar is bijna in zicht. Tijd om de balans weer op te maken en te gaan kijken naar interessante regelingen en voordelen voor het nieuwe jaar. Wij geven handige eindejaarstips voor werkgevers.

Werkkostenregeling

In 2022 kun je weer de mogelijkheden binnen de werkkostenregeling benutten. Welke zaken wil je in het nieuwe jaar vergoeden of verstreken en welke zaken kunnen in 2021 nog vergoed worden? De vrije ruimte die over is in 2021 kun je namelijk niet doorzetten naar 2022. Bekijk daarom wat de resterende vrije ruimte is en waar je nog gebruik van wil maken.

Loonkostenvoordeel lage lonen

Heb jij werknemers in dienst met een loon tussen 100 en 125 procent van het wettelijk minimumloon? Dan krijg je een tegemoetkoming; het lage-inkomensvoordeel. Dit krijg je alleen voor werknemers met minimaal 1.248 uitbetaalde uren per jaar. Voor welke medewerkers zou jij het loonkostenvoordeel kunnen ontvangen? Ga na of deze medewerkers het minimaal aantal uren werken. Zit dit onder de grens, dan kan het voordelig zijn om het aantal uren te verhogen.

Bovenstaande geldt niet voor jongeren van 18 tot en met 20 jaar. Daarvoor geldt een lagere tegemoetkoming en is de eis van het minimaal aantal uitbetaalde uren niet van toepassing.

Heb jij al een voorziening voor een transitievergoeding?

Bij onvrijwillig ontslag ben je de werknemer een transitievergoeding verschuldigd. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van het gewerkte aantal jaren en de hoogte van het salaris. Het maximum is €84.000. Het kan verstandig zijn om een voorziening te regelen voor een transitievergoeding. Hierdoor ben je goed voorbereid en sta je niet voor vervelende financiële verrassingen.

Reiskosten- en thuiswerkvergoeding

Het ziet er naar uit dat we voorlopig nog wel even thuis moeten werken. Je kunt ervoor kiezen om een vaste, belastingvrije vergoeding te geven voor de kosten van woon-werkverkeer. Krijgen de medewerkers een vaste reiskostenvergoeding, dan hoef je die vanwege de coronacrisis niet aan te passen. De vaste vergoeding moet dan wel al vast staan sinds 12 maart 2020. De reiskostenvergoeding voor thuiswerkers is vanaf 2022 belast loon. Hierdoor houdt de medewerker minder netto loon over. Je kunt ervoor kiezen om de vergoeding af te schaffen of verminderen of de belasting voor jouw rekening nemen. Veel bedrijven kiezen ervoor om de vergoeding onder te brengen in de werkkostenregeling, dit is vaak voordeliger.

Daarnaast kun je in 2022 thuiswerkvergoeding geven van €2 per dag. Dit is onbelast. Je kunt niet voor 1 dag én onbelaste reiskostenvergoeding geven én de thuiswerkvergoeding. Hier moet een keuze in worden gemaakt.

Vraag de WSBO op tijd aan

Verricht jij als werkgever innovatieve activiteiten? Dan kun je een fiscale tegemoetkoming aanvragen via de WBSO. Je ontvangt dan een percentage van de gemaakte kosten voor de direct toerekenbare salariskosten en de overige toerekenbare kosten van innovatie. Je kunt de WBSO vooraf online aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dit moet je voor de eerste periode in 2022 uiterlijk voor 20 december 2021 doen. Je kunt het in vier periodes in het jaar aanvragen.

Meer informatie

Wil jij weten of bovenstaande tips ook interessant zijn voor jou? Wij helpen je graag en adviseren je over de mogelijkheden. Wil je meer weten of heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee