De boekhouding van een BV

De boekhouding van een BV is aan strenge regels gebonden. Wie overstapt van een eenmanszaak naar een BV, wat regelmatig gebeurt, moet er dus rekening mee houden dat de boekhouding van een BV wat meer eist dan je gewend bent. De boekhouding van een BV is tijdrovend en in veel gevallen is goedkeuring van een erkend accountant verplicht.

Wat zijn de verplichtingen?

Een BV vereist een boekhouding met minimaal de volgende onderdelen:

  • Een balans
  • Een winst- en verliesrekening
  • Een jaarrekening

Daarnaast moet je rekening houden met vennootschapsbelasting en eigen vermogen. Eenmanszaken hebben met dergelijke eisen een stuk minder te maken. De boekhouding van een BV is complex, aan veel regels gebonden en gevoelig voor menselijke fouten. Veel ondernemers besteden de boekhouding van een BV daarom uit aan een accountant.

Uitbesteden of zelf doen?

Hoe groter en complexer de onderneming, hoe lastiger het is om de boekhouding zelf bij te houden. Dat wil niet zeggen dat dit nooit gebeurt. Er zijn bedrijven die iemand in dienst hebben om de boekhouding te doen. Zij laten belangrijke stukken vervolgens alleen controleren door een accountant. Een goed boekhoudprogramma is dan noodzakelijk. Een eenmanszaak kan nog weleens volstaan met een boekhouding in Excel, maar dat is voor de meeste organisaties niet aan te raden. Zorg daarnaast voor een digitale werkwijze. Digitaal werken bespaart tijd en is minder gevoelig voor menselijke fouten.

Veel bedrijven kiezen ervoor om de boekhouding onder te brengen bij een accountant. De kans is dan groter dat alles klopt, volledig is en voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de boekhouding van een BV. Maar minstens zo belangrijk: je bespaart tijd en je hoeft je over de boekhouding geen zorgen te maken.

Wat kost het uitbesteden van de boekhouding van een BV?

Zorg ervoor dat je van tevoren weet welke kosten er met de dienstverlening gemoeid gaan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Sommige accountants werken op nacalculatie of met onduidelijke tarieven. Accountant Vast doet dat anders. Bij ons kies je voor één van de pakketten of stel je zelf een pakket samen. Je betaalt dus nooit voor diensten waar je geen gebruik van maakt en je kunt de dienstverlening samenstellen op basis van jouw persoonlijke situatie. Wij werken veelal digitaal, zaken worden online afgehandeld. Bovendien wordt jouw boekhouding overgelaten aan erkende accountants.

Wil je de boekhouding van jouw BV uitbesteden?

Neem dan contact met ons op of bekijk onze pakketten. Heb je nog vragen? Ook in dat geval staan wij voor je klaar.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee