De meest gemaakte fouten bij het overstappen van accountant

Het overstappen van accountant is gemakkelijker dan veel mensen denken. Wanneer de accountant niet meer aan jouw verwachtingen voldoet, niet mee gaat met de tijd of de kosten te hoog worden, is het tijd om over te stappen van accountant. Als de overstap in gang is gezet, betekent dat niet dat de overstap altijd vanzelf gaat. Om fouten te voorkomen heeft Accountant Vast de meest gemaakte fouten op een rijtje gezet.

Opzegregeling

Eén van de meest gemaakte fouten is dat er geen rekening wordt gehouden met de opzegregeling. Heeft jouw oude accountant je bij het geven van de opdracht een overeenkomst laten tekenen? Check dan in de overeenkomst of er en opzegregeling in vermeld staat. In veel gevallen kan de samenwerking wel per direct stop gezet worden, maar geeft de accountant aan dat er een verbrekingsvergoeding moet worden betaald. Dit is echter niet nodig. Accountant Vast begeleidt je graag bij dit proces, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Dubbel betalen

Het kan zijn dat de accountant tijdens de opzegging midden in werkzaamheden zit. Het is verstandig om jouw oude accountant deze werkzaamheden af te laten maken. Anders moet de nieuwe accountant opnieuw starten en betaal je dubbel voor de werkzaamheden die eerder al zijn uitgevoerd. Dat is zonde!

Belangrijke deadlines

Er zijn verschillende deadlines die belangrijk zijn binnen de administratie. Zoals de Btw-aangifte. Let hierop wanneer je wil overstappen van accountant. Misschien loopt de uiterlijke termijn tijdens de overgang en wordt de deadline niet gehaald. Zorg er daarom voor dat de oude accountant de cruciale zaken afmaakt, zodat jij rustig over kunt stappen.

Wil jij overstappen van accountant? Accountant Vast staat voor je klaar. Wij zorgen ervoor dat jouw administratie op de juiste wijze wordt overgenomen en dat dit soepel verloopt. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee