Jaarrekening opstellen

Het opstellen van een jaarrekening is verplicht voor ondernemers met bepaalde rechtsvormen. De jaarrekening moet je jaarlijks opsturen naar de Kamer van Koophandel. Met dit document maak je de financiële balans op van het boekjaar. Wat komt er kijken bij het opstellen van een jaarrekening en waar moet je rekening mee houden? Accountant Vast helpt jou op weg!

Wat is een jaarrekening?

Een jaarrekening is kort gezegd een overzicht van de financiële situatie van jouw onderneming. Dit overzicht bestaat uit een balans, resultatenrekening, kasstroomoverzicht en een toelichting op deze onderdelen. In sommige gevallen moet hier ook een accountantsverklaring bij. Uiteraard helpt Accountant Vast jou hier graag bij.

Jaarrekening verplicht

Na afloop van het boekjaar moet je de jaarrekening binnen vijf maanden deponeren bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit geldt niet voor eenmanszaken, vennootschappen onder firma en commanditaire vennootschappen. Die hoeven geen jaarrekening te deponeren.

Het opstellen en inleveren van een jaarrekening is wel verplicht voor ondernemers die een rechtsvorm hebben met rechtspersoonlijkheid. Het gaat daarbij met name om de volgende vormen:

  • Besloten vennootschap
  • Naamloze vennootschap
  • Vereniging
  • Stichting
  • Coöperatie / onderlinge waarborgmaatschappij

Belangrijk in het jaarrekening

Wat echt niet mag ontbreken in de jaarrekening zijn de volgende onderdelen:

  • Balans: dit is een momentopname van de financiële status van jouw bedrijf.
  • Winst- en verliesrekening: dit geeft een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van jouw bedrijf van afgelopen jaar.
  • Toelicht op de bovengenoemde onderdelen: hoe uitgebreid dit moet hangt onder andere af van de bedrijfsomvang.

Hulp bij het opstellen van de jaarrekening

Heb jij hulp nodig bij het opstellen van de jaarrekening? Accountant Vast ondersteunt jou hier graag bij. Wij zorgen ervoor dat jij jouw financiële situatie goed op een rijtje hebt en dat de jaarrekening voldoet aan de eisen. Daarnaast kunnen wij de eventuele accountantsverklaring verzorgen.

Wil jij hulp bij het opstellen van de jaarrekening? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0229 – 280 080.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee