Financieel plan opstellen en controleren

Het starten van jouw eigen bedrijf kost geld en levert hopelijk ook geld op. Wil jij een eigen onderneming starten? Dan is het belangrijk om een financieel plan op te stellen. Daarmee krijg je meer inzicht in risico’s en de potentiële winstmogelijkheden. Dit geeft jou meer duidelijkheid en een doel om naar toe te werken.

Waarom een financieel plan opstellen?

Een financieel plan is een hulpmiddel om te bepalen of jouw idee voor een bedrijf haalbaar is. Daarnaast helpt het om financiers te overtuigen om geld te verstrekken voor jouw onderneming. Het financieel plan wordt gebaseerd op het ondernemingsplan. Accountant Vast kan jou helpen om het financieel plan te controleren en samen met jou te optimaliseren. Zo helpen wij jou om de stap naar een financier zo goed mogelijk voor te bereiden.

Contact Direct bellen

Wat staat er in een financieel plan?

In een goed financieel plan geef jij antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe zien de verwachte omzet, inkoop en kosten eruit?
  • Hoeveel winst verwacht je de komende drie jaar?
  • Wat is nodig om een goede start te maken met de onderneming?
  • Hoe ga je de onderneming financieren, tegen welke voorwaarden?
  • Hoeveel geld heb je privé nodig om van te kunnen leven?
  • Wat gebeurt er per maand op de bankrekening?
  • Is het haalbaar?

Het financieel plan bestaat uit vijf begrotingen, waarin staat wat je nodig hebt om te kunnen starten. Je maakt daarmee een inschatting of het bedrijf rendabel.

Financieel plan controleren

Het financieel plan vul je zelf in. Maar kun je uiteraard laten controleren door een accountant. Soms verplicht de bank zelfs om het door een accountant te laten controleren. Heb je hierbij hulp nodig? Accountant Vast controleert graag jouw financiële plan. Indien nodig passen wij deze samen met jou aan.

Wij zijn transparant en eerlijk. Accountant Vast geeft jou graag duidelijkheid en werkt met vaste prijzen. Het tarief voor de controle van jouw financiële plan bedraagt € 400,-.

Wil jij jouw financieel plan laten controleren of meer informatie hierover?

Contact Direct bellen