Boekhouder of accountant?

Er is soms onduidelijkheid over het verschil tussen boekhouder en accountant. Bewust en onbewust worden de twee termen door elkaar gebruikt. Ondernemers die een boekhouder hebben noemen deze soms een accountant en zelfs sommige boekhouders noemen zichzelf accountant, terwijl dit strafbaar is!

BOEKHOUDER 

Iedereen mag zichzelf boekhouder noemen, het is namelijk een vrij beroep. Je hoeft geen diploma’s te hebben om boekhouder te kunnen zijn. Er vindt ook geen toetsing van de kwaliteit plaats, dus ook iemand zonder voldoende kennis kan een boekhoudkantoor opzetten. De kwaliteit van de boekhouders loopt dus nogal uiteen, er zijn wel een aantal koepelorganisaties die de kwaliteit waarborgen, boekhouders die hierbij zijn aangesloten zullen aan bepaalde eisen moeten voldoen.
 

ACCOUNTANT 

Een accountant is in tegenstelling tot boekhouder een beschermd beroep. Hiervoor is dus wel een opleiding en diploma's vereist. De beroepsgroep staat onder strenge controle wat betreft permanente educatie, kantoorinrichting en professioneel gedrag. Dit om de kwaliteit van de accountants en hun kantoren te waarborgen.
 

DE KEUZE 

Vaak is wel de perceptie dat een boekhouder goedkoper is, en de accountant vooral duurder. Wij van Accountant Vast proberen dit beeld juist bij te stellen. Wij zeggen niet voor niks vaak: een accountant voor de prijs van een boekhouder! Door in hoge mate te automatiseren kunnen wij scherpe tarieven aanbieden. De combinatie van prijs, kwaliteit en service zorgen ervoor dat Accountant Vast uniek in zijn soort is. Nieuwsgierig? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en oordeel zelf.