In de kroeg betaal je nooit belasting

Het is de meest vermakelijke kroegpraat onder ondernemers: wat kan ik allemaal opvoeren als aftrekposten? Of hoeveel belasting betaal jij? Iedereen hoort wel eens op een verjaardag of in de kroeg een goed verhaal wat allemaal kan. Hij of zij heeft dan een mannetje of boekhouder die dat regelt. Hoe het dan precies zit? Ja dat is vaak niet uit te leggen. De kans op correctie van de Belastingdienst is dan ook aanwezig.

WAAROM BETAAL IK MEER BELASTING?

Enkele dingen die ik in de loop der jaren langs heb horen komen: een blu-ray speler, want als ik er ooit een presentatie mee wil geven. Een vakantie op een warm eiland, want daar kan ik weer rustig nieuwe ideeën opdoen. Of de aanschaf van een dure barbecue, hiermee kan ik dan koken voor het jaarlijkse personeelsfeest.

Laatst had mijn collega Jeroen een discussie met een ondernemer. Hij gaf aan dat zijn collega-ondernemer veel minder belasting betaalt en wilde weten waarom hij 'veel meer' belasting moest betalen. Jeroen gaf keurig aan dat elke persoonlijke situatie totaal anders is, ook al zijn de ondernemerswerkzaamheden hetzelfde. Hij sloot daarbij af met: ‘’In de kroeg betaal je nooit belasting’’.

 

VRAGEN EN OVERLEG IN PAKKET INBEGREPEN

Wij van Accountant Vast stimuleren ondernemers om bij twijfel vooraf onze specialisten in te schakelen en aan te geven wat er speelt. Immers werken wij niet met het bekende uurtje-factuurtje en zitten vragen inbegrepen in het pakket. Hiermee kan discussie achteraf met de Belastingdienst worden voorkomen. Onze specialisten moeten vanuit hun titel verplicht 40 uren per jaar aan cursussen/opleidingen volgen om hun basiskennis op peil te houden. Dit betekent dat de klanten van Accountant Vast snel en goed geholpen kunnen worden. Alles in het kader van ontzorgen van de ondernemer!

Spreekt dit je aan? Neem dan snel contact met ons op!

Contact opnemen