Overstappen van accountant in een paar stappen

Veel ondernemers zijn bang dat het overstappen van accountant heel veel werk is en dat er kosten bij komen kijken. Maar het overstappen is net zo eenvoudig als het overstappen van energiemaatschappij! Daarnaast mag jouw huidige accountant of boekhouder geen kosten vragen voor de overstap. Hij is verplicht om kosteloos mee te werken aan de overstap. Er komt ook niet veel extra werk bij, want als het goed is heeft jouw accountant alle gegevens al netjes gedocumenteerd en kan de overstap snel en soepel verlopen. Hoe je overstapt van accountant leggen we je bij Accountant Vast graag uit.

Overstappen van accountant

Overstappen van accountant of boekhouder doe je omdat je ontevreden bent over de dienstverlening, de kosten te hoog worden of omdat de accountant niet mee gaat met de tijd. Gelukkig is opzeggen en overstappen naar een andere accountant zeer eenvoudig. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Ga eerst na waarom je over wilt stappen. Wat bevalt nu niet en wil je dus anders bij een nieuwe accountant? Als je helder hebt wat jij belangrijk vindt, is het makkelijker om de zoektocht naar een nieuwe accountant te starten.
  2. Ga op zoek naar een accountant die past bij jouw wensen en eisen. In een kennismakingsgesprek kom je vaak al veel te weten en kun je de situatie uitleggen.
  3. Zeg je huidige contract op en vraag de accountant om de administratie over te dragen aan de nieuwe accountant.
  4. De overstap gaat in de meeste gevallen snel en zonder problemen. Jouw nieuwe accountant kan jou hier goed in begeleiden.

Overstappen naar Accountant Vast

Bij Accountant Vast ondersteunen we je graag bij het overstappen van accountant. Bij ons kun je rekenen op goede communicatie, duidelijkheid, transparantie en een vaste prijs. Je kunt bij Accountant Vast jouw eigen pakket samenstellen dat past bij jouw wensen en onderneming. Dit pakket aan diensten bieden we aan voor een vaste prijs. Zo weet jij precies waar je aan toe bent!

Ben jij toe aan een nieuwe accountant? Stap dan over en kies voor Accountant Vast. Wij geven jou duidelijkheid over onze diensten en de kosten die daarbij horen. Neem voor meer informatie over de overstap contact met ons op.

Neem contact op