Wat is belangrijk bij het opstellen van een financieel plan?

Ga je een eigen onderneming starten? Begin dan als eerste met het opstellen van een goed financieel plan. Dit is de basis én leidraad om je onderneming te doen slagen. Wanneer het financieel plan op de goede wijze wordt uitgewerkt heb je meer inzicht in potentiële mogelijkheden om winst te behalen en breng je de risico’s in kaart. Accountant Vast helpt je graag bij het opstellen van een goed financieel plan en vertelt je er meer over.

Wat is een financieel plan?

Een financieel plan is een cruciaal onderdeel binnen jouw ondernemersplan, ofwel businessplan. In dit plan wordt duidelijk of jouw bedrijfsidee gerealiseerd kan worden. Wil je een investeerder of bank overtuigen van jouw plan, dan is het van belang om alle aspecten in jouw financieel plan op te nemen en niets weg te laten.

Voordelen van een financieel plan

Zoals hierboven al is vermeld, is het belangrijk dat jij alle aspecten in een realistisch financieel plan verwerkt om investeerders en banken te kunnen overtuigen. Zij nemen ook een flinke risico en op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Met een goed financieel plan laat zien dat je alles op orde hebt, wat partijen kan overtuigen om in jouw plan te investeren.

Het opstellen van een financieel plan

In een financieel plan is het belangrijk om de volgende zaken op te nemen:

  • Financiële haalbaarheid;
  • Het financieren van grote kostenposten;
  • Wat er nodig is om zo snel mogelijk te kunnen starten;
  • Het dekken van financiële risico’s en hoe je dat kunt doen;
  • Winst- en verliesrekening op korte en lange termijn;
  • Eventuele financiële tegenslagen en hoe deze opgevangen kunnen worden.

Kortom bestaat het plan uit een investeringsplan, een financieringsplan, een resultaatberekening en een cashflow overzicht.

Controle op een financieel plan?

Heb je een financieel plan opgesteld en wil je deze graag laten controleren? Accountant Vast helpt je hier graag bij. Het tarief voor de controle op een financieel plan bedraagt €400,-. Niets meer, niets minder. Op deze manier krijg jij meer duidelijkheid over jouw financieel plan!

Heb je extra advies nodig? Bij verandering in de situatie kan het zijn dat het plan bijgesteld moet worden. Account Vast biedt jou advies en informatie zodat jij goed voor ogen hebt welke wijzigingen jij wel en niet moet doorvoeren. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op