Exact over onze vaste prijzen

Onlangs vond de Accountancy Tour van Exact bij ons plaats. Henk Kenter heeft daar gesproken over het voeren van vaste prijzen en dat is niet onopgemerkt gebleven. Exact heeft een leuk artikel over onze bedrijfsvoering geschreven. Een aantal opvallende dingen lichten wij daaruit.

Een belangrijke les

Henks belangrijkste les: bij een vaste prijs gaat het niet om de laagste prijs, maar wat dan wel? ‘Binnen de vaste prijzen moet je nog goed nadenken over de inhoud van het abonnement’, vertelt Henk. ‘Kies je voor een vaste prijs, houd je er dan aan. Factureer niet achteraf bijvoorbeeld nog de jaarrekening aan de klant. Als je dat toch doet, dan is het geen vaste prijs, maar een voorschot op de werkzaamheden.’ Het is zaak om strak te omschrijving wat je voor de vaste prijs levert. Bij vaste tarieven draait het om inzicht, snelheid en focus. Zodat de klant weet wat je doet en ze precies weten wat ze kunnen verwachten.

Transparantie

Transparantie is hierbij de key. Vermeld prijzen en wat je daarvoor krijgt op de website. Daarnaast is het volgens Henk belangrijk om zichtbaar te zijn op social media en om een goed vindbare website te hebben. ‘Blijf nadenken over de optimalisatie daarvan’.

Over een andere boeg

Adverteren in de krant werkte voor Accountant Vast niet helemaal, dus werd het tijd om het over een andere boeg te gooien. ‘We besloten naar buiten te gaan om ons gezicht te laten zien. Zo hebben we veel netwerkbijeenkomsten bijgewoond, aandacht geschonken aan de relaties om ons heen (banken, notarissen e.d.) en een toppositie in Google bemachtigd. Daardoor vonden klanten ons beter. Ondertussen moesten we natuurlijk ook nog leveren wat we beloofden. Anders heeft het geen zin’.

‘Het draait uiteindelijk allemaal om het waarmaken van de adviserende rol. Maak de klant blij en zorg dat deze blij blijft. Maar deel niet te veel cadeaus uit, want dan schiet je jezelf in eigen voet’, sluit Henk af.

Benieuwd naar de volledige stukken? Lees het artikel Exact hier.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee