Geen versoepeling van het urencriterium vierde kwartaal 2020

De Wet op de inkomstenbelasting heeft betrekking op het inkomen van iedereen die werkt in Nederland. Voor ondernemers kent deze wet een aantal faciliteiten. Zo hebben zij recht op zelfstandigenaftrek, meewerkaftrek en oudedagsreserve. Maar hier heeft de ondernemer alleen recht op als hij voldoet aan het urencriterium.

Wat is het urencriterium?

Om als ondernemer recht te hebben op de faciliteiten die de wet biedt, moet een ondernemer minstens 1225 uren per jaar besteden aan werkzaamheden voor zijn onderneming. Voor 2020 is dit versoepeld en geldt dat er in de periode van 1 maart tot 1 oktober minstens 24 uur per week aan de onderneming moet worden besteedt. Voor ondernemers die in seizoensgebonden sectoren werken, geldt dat zij van 1 maart tot 1 oktober 2020 net zoveel uren hebben gewerkt als dezelfde periode in 2019.

Geen versoepeling laatste kwartaal 2020

De versoepeling van het urencriterium in 2020 geldt niet voor het laatste kalenderkwartaal. Hiermee wordt voorkomen dat ondernemers die in eerdere jaren niet aan het criterium hebben voldaan, dat in 2020 door de versoepelingen wel zouden doen.

Aangifte inkomstenbelasting doen

Voor 8 mei moeten ondernemers hun aangifte voor de inkomstenbelasting doen. Daarin vermeld je de winst uit de onderneming, maar ook inkomsten en aftrekposten die je privé hebt. Hiervoor is het belangrijk dat jouw administratie goed op orde is, zodat je de juiste gegevens kunt invullen. Heb jij hulp nodig bij het invullen van de inkomstenbelasting of wil jij jouw administratie uitbesteden aan een professionele accountantskantoor? De specialisten van Accountant Vast helpen je graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee