Krijg jouw financiering rond dankzij deze financieringsvormen

In deze tijd wordt het voor ondernemers steeds lastiger om geld te lenen bij de bank. Gelukkig bestaan er ook andere oplossingen. Accountant Vast vertelt je meer over diverse alternatieve financieringsvormen.

Private financiering

Deze financieringsvorm komt vaak voor. Een private financier kan familie, een vriend of zakenrelatie zijn. Er zit een belangrijk fiscaal voordeel aan deze vorm van financieren. De volledige rente van jouw bedrijf is aftrekbaar van de winst. Deze rente is bij een particulier vaak belast tegen een lager rendement. Private financiering is met name geschikt bij kleinere financieringen die niet complex zijn. Worden de plannen groter en groeien de risico’s, dan kun je beter op zoek gaan naar een alternatief of een aanvullende financieringsvorm.

Private equity

Private equity zijn investerings- en participatiemaatschappijen. Deze maatschappijen kunnen voor het benodigde risicodragend vermogen zorgen dat jij nodig kunt hebben om bij andere financiers een financiering te krijgen. Het vermogen kan zowel in de vorm van aandelen als een lening worden verstrekt.

Crowdfunding

Crowdfunding wordt steeds populairder. Je plaats jouw plan op een crowdfundingplatform en vraagt mensen om mee te financieren. Je bepaalt zelf de looptijd, rente en kredietvraag. Je kunt in ruil voor de inleg aandelen of een percentage van de omzet of winst aanbieden.

Business Angels

Dit zijn vaak particulieren en voormalige ondernemers. Zij zetten hun kennis, netwerk, ervaring en kapitaal in voor startende en innovatieve ondernemingen. Hierbij draait het om een goed plan. Jij ontvangt een risicokapitaal en de investeerder krijgt vaak een aandeel in zeggenschap, het eigendom of de winst van jouw onderneming.

Innovatiekrediet

Met een innovatiekrediet kunnen veelbelovende innovatieve ideeën worden gefinancierd. Het gaat hierbij om een risicodragend krediet. Voor klinische ontwikkelingsprojecten gaat het om maximaal €5 miljoen. Voor technische projecten is dit maximaal €10 miljoen.

Kredietunie

Dit is een coöperatieve kredietvereniging van mkb-ondernemers. Er worden kredieten tot €250.000 verleend. Maar er zijn onder voorwaarden ook hogere bedragen mogelijk. Het doel van de unie is om via een gemeenschappelijke kas geld uit te lenen uit ondernemers binnen een bepaalde regio of branche. Als kredietnemer word je onderdeel van de unie.

Microkrediet

Soms is een klein krediet voldoende om plannen te realiseren. Daar is een microkrediet zeer geschikt voor. Momenteel kun je maximaal €50.000 lenen en is de rente 8,75%. Daar komen nog behandelkosten bij, die kunnen oplopen tot €750. Je kunt dit aanvragen als de bank jouw kredietaanvraag heeft afgewezen. De regeling is voor startende en bestaande ondernemers in het mkb.

Overheid

De overheid biedt diverse regelingen aan om kredietaanvragen gemakkelijker te maken. Door de coronacrisis zijn er soepelere voorwaarden. Dankzij de steun van de overheid heb je als ondernemer meer kans op succes bij het aanvragen van een lening bij kredietinstellingen. De overheid biedt dankzij diverse regelingen zekerheden, waardoor de kans van slagen groter wordt.

Overige financieringsvormen

Hierboven zijn een aantal voorbeelden benoemd, maar er zijn nog veel meer alternatieven. Voorbeelden van andere mogelijkheden zijn:

  • Borgstelling MKB-kredieten
  • Groeifaciliteit
  • Garantie ondernemingsfinanciering
  • MKB-krediet
  • Vroegefasefinanciering

Ondersteuning bij het aanvragen van een financiering

Wil jij een financiering aanvragen? Lees je dan goed in en bekijk alle mogelijkheden. Heb je hulp nodig of kom je er zelf niet helemaal uit? Accountant Vast helpt je graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee