Mag ik de uitbetaling van vakantiegeld uitstellen door het coronavirus?

Het coronavirus brengt veel onzekerheden en vragen met zich mee. Voor een werkgever gebeurt er veel deze tijd. Er zullen vragen van medewerkers zijn en door de gevolgen van het virus wordt het wellicht lastiger om de onderneming goed te draaien. Er zijn diverse regelingen getroffen voor ondernemers, die lees je hier. Een vraag die nu veel wordt gesteld gaat over vakantiegeld. Mag je als werkgever de uitbetaling van vakantiegeld uitstellen doordat je in financiële moeilijkheden bent gekomen door het coronavirus?

Wettelijke verplichting

Vanuit de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag is bepaald dat een werknemer uiterlijk in de maand juni recht heeft op de uitbetaling van het vakantiegeld. In de meeste cao’s en arbeidsovereenkomsten staat dat de uitbetaling plaatsvindt in mei.

Uitbetaling uitstellen

Vakbond FNV heeft aangegeven dat zij bereid zijn om te praten over het opschorten van de uitbetaling van het vakantiegeld. Dit alleen in situaties waarin de nood erg hoog is. De Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag bepaalt dat er in een schriftelijke overeenkomst of publiekrechtelijke regeling is toegestaan om af te wijken van juni als uiterlijke betaalmaand van het vakantiegeld. Wel is het verplicht om minimaal één keer per kalenderjaar het vakantiegeld uit te betalen. De uitbetaling van het vakantiegeld kan dus ook worden uitgesteld.

Nog geen regeling

Het kabinet heeft een aantal noodmaatregelen getroffen. Voor nu is er nog niet bekend of je als werkgever het vakantiegeld gecompenseerd kan krijgen als onderdeel van de loonsom.

Wij begrijpen dat er in deze tijd veel op ondernemers afkomt. Accountant Vast ondersteunt je hier graag bij. Neem voor meer informatie of advies contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0229 – 280 080.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee