Tegemoetkoming getroffen sectoren COVID-19 (Togs)

Er zijn diverse sectoren die hard worden geraakt door de coronacrisis. Behoort jouw onderneming tot één van deze sectoren? Mis jij inkomsten door een noodgedwongen sluiting, het verbod op bijeenkomsten en evenementen of negatief reisadvies? Dan heb jij recht op een eenmalige tegemoetkoming van €4.000.

Voor wie is de tegemoetkoming?

De tegemoetkoming is alleen voor ondernemers waarbij de hoofdactiviteit van het bedrijf overeenkomt met één van de vastgestelde SBI-codes. Deze code bestaat uit 4 of 5 cijfers en geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is. Je komt in aanmerking voor de tegemoetkoming als jouw SBI-code in de vastgestelde lijst staat en jouw bedrijf minimaal vanaf 15 maart 2020 met deze hoofdactiviteit staat ingeschreven in het Handelsregister van KVK. 

Wat is mijn SBI-code?

SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling. De code hiervan kun je opvragen via KVK. Worden er in jouw bedrijf meerdere activiteiten uitgevoerd, dan geldt alleen de hoofdactiviteit. Dit is altijd de bovenste code. Klik hier voor een overzicht van SBI-codes die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming. 

Naast dat jouw hoofdactiviteit overeenkomt met één van de SBI-codes, moet je in de periode 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 een omzetverlies verwachten van minimaal €4.000 en minimaal €4.000 aan vaste lasten hebben.

Vanaf 15 april aanvragen

Mag jij gebruikmaken van de tegemoetkoming? Dan kun je vanaf woensdagmiddag 15 april 2020 een aanvraag indienen. Je kunt jouw aanvraag tot en met 26 juni 2020 indienen via de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Dit doe je met behulp van jouw e-herkenning. Heb jij die niet of wil je dat wij de aanvraag voor jou verzorgen? Neem dan contact met ons op via corona@kenter-accountants.nl

Let op: Je kunt achteraf gecontroleerd worden. Bij onterechte aanvraag/ontvangst van de tegemoetkoming zal dit bedrag moeten worden terugbetaald.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee