Vaste reiskostenvergoeding vervalt

Per 1 april 2021 komt de vaste reiskostenvergoeding te vervallen. Dit besluit is genomen omdat er door het coronavirus nauwelijks wordt gereisd. De verwachting is dat er ook na corona veel meer thuis wordt gewerkt. Het vervallen van de vaste reiskostenvergoeding heeft ook gevolgen voor jou als werkgever. Accountant Vast legt uit hoe het zit.

Vaste reiskostenvergoeding hanteren

Veel bedrijven bieden hun medewerkers een vaste reiskostenvergoeding. De medewerkers ontvangen maandelijks een vast bedrag, dat gebaseerd is op een schatting van de gemakte reiskosten. In veel gevallen gaat dat om €0,19 per kilometer. Het bijhouden van de exact afgelegde kilometers kost veel tijd, daarom kiezen veel bedrijven voor de vaste reiskostenvergoeding. De meeste bedrijven zijn nog niet ingericht op het vergoeden van de daadwerkelijk gemaakte kilometers en laten daarom de vergoeding ook in coronatijd doorlopen.

Vaste reiskostenvergoeding belast

Werkgevers betalen geen belasting over de reiskostenvergoeding die zij betalen. Momenteel worden er nauwelijks noodzakelijke zakelijke kilometers gemaakt. Maar de vergoeding blijft in veel gevallen doorlopen. Het kabinet heeft daarom besloten dat de reiskosten die zijn vergoed, maar niet worden gereden, extra inkomen zijn. Over inkomen moet wel belasting worden betaald. Per 1 april 2021 zal daarom de vorm van vaste reiskostenvergoeding zoals we die kennen, komen te vervallen.

Wat zijn de gevolgen?

Vanaf 1 april moeten werkgevers de vergoede reiskosten kunnen verantwoorden. Kun je niet aantonen of de vergoede kilometers daadwerkelijk zijn afgelegd? Dan betaal je belasting over de vergoeding. Het is daarom belangrijk om de kilometerregistratie goed te registeren.

Heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken of wil je meer weten over dit onderwerp? De specialisten van Accountant Vast helpen je graag verder. Bel naar 0229 – 280 080 of maak gebruik van ons contactformulier.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Accountant Vast

Dorpsstraat 76
1689 EW Zwaag

KvK: 36050316 | BTW: 806086105B01
T:  0229-280 080
E: info@accountantvast.nl
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee
Contact

Contact

X
  1. Ik wil ook salaris administratie     Ja   Nee